Niet zomaar accountants en adviseurs       

Belastingvrij sparen voor de eigen woning

Heeft u voor de aflossing van uw hypotheek een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) afgesloten? Met ingang van 1 januari 2017 verruimt het kabinet de mogelijkheden om uw kapitaalverzekering vervroegd af te kopen, met behoud van de belastingvrijstelling. U hoeft dan geen belasting te betalen over het rentebestanddeel in de uitkering. Ook niet als u nog geen 15 of 20 jaar premie heeft betaald. U moet met de uitkering wel uw hypotheek of restschuld aflossen. In de volgende situaties kunt u gebruikmaken van de regeling:

  • De relatie met uw fiscaal partner is beëindigd en de kapitaalverzekering komt tot uitkering in verband met de financiële afwikkeling;
  • U krijgt schuldhulpverlening (als bedoeld in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening);
  • Uw eigen woning is verkocht of naar box 3 gegaan, en u heeft daarna weer (opnieuw) een eigen woning;
  • U kunt door financiële problemen uw lasten van de eigen woning niet meer betalen.

Deze regeling geldt ook voor de spaarrekening eigen woning (SEW), beleggingsrecht eigen woning (BEW) en kapitaalverzekeringen van vóór 2001.

Of afkoop in een bepaalde situatie fiscaal of financieel voordelig is, is niet in algemene zin te zeggen. Dit is afhankelijk van uw individuele situatie. Neem daarom, voordat u eventueel tot afkoop overgaat, contact met ons op.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen via:

info@boekzo.nl info@boekzo.nl
0486-820 203

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met

De komende weken vernieuwen wij onze upload portal en de BoekZo app. Als onderdeel van dit proces is de huidige app momenteel buiten werking. Onze excuses voor het ongemak!