Niet zomaar accountants en adviseurs       

Huur niet langer aftrekbaar voor ondernemer

Een ondernemer die een huurwoning geheel of gedeeltelijk voor zijn eigen onderneming gebruikt, kan het huurrecht tot het ondernemingsvermogen rekenen. Voorwaarde hiervoor is dat ten minste 10% van de oppervlakte van de woning voor de onderneming wordt gebruikt.

Het maakt daarbij niet uit of de ruimte een zelfstandig karakter heeft. Ook een werkruimte in de woning zonder eigen ingang en sanitaire voorzieningen komt in aanmerking. Veel kleine ondernemers met een huurwoning kunnen op deze manier de volledige huur in aftrek brengen, maar ook een evenredig deel van de gebruikskosten en inrichtingskosten. Wel moet op de aftrek een verhoogd eigenwoningforfait in mindering worden gebracht.

Zelfstandig karakter

Een wetsvoorstel maakt met ingang van 1 januari 2017 een eind aan deze regeling. Alleen als de werkruimte in de huurwoning een zelfstandig karakter heeft, mag u nog een evenredig deel van de huur in aftrek brengen. Voor een evenredig deel van de gebruikskosten en de inrichtingskosten geldt dezelfde voorwaarde. De nieuwe regeling is van toepassing op alle bestaande situaties.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen via:

info@boekzo.nl info@boekzo.nl
0486-820 203

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met

De komende weken vernieuwen wij onze upload portal en de BoekZo app. Als onderdeel van dit proces is de huidige app momenteel buiten werking. Onze excuses voor het ongemak!