Niet zomaar accountants en adviseurs       

MIA (milieu investerings aftrek) perikelen

“Mama Mia”! Zal de eigenaar van de bv met een hotel-restaurant gedacht hebben toen hij er achter kwam dat hij op zijn investering van ruim € 1.000.000 geen milieu-investeringsaftrek (MIA) kon krijgen. Reden: van de totale investering had hij voor € 8.000 besteed aan niet gecertificeerd hout.

Milieu-investeringsaftrek in het kort

Bij investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunt u onder voorwaarden milieu-investeringsaftrek (MIA) claimen. In 2016 gelden drie verschillende percentages; 13,5%, 27% of 36%. Een voorwaarde is dat het bedrijfsmiddel waarin wordt geïnvesteerd voor komt op de voor dat jaar vastgestelde milieulijst. Dat laatste luistert zeer nauw. Zo ondervond ook onze hoteleigenaar.

Wat was het geval?

Een bv liet haar hotel-restaurant in de jaren 2010, 2011 en 2012 verbouwen. Daarvoor werd ook een investering gedaan van (meer dan) € 1.000.000 in de keuken en het restaurant van het hotel-restaurant. Die investering was ook te vinden in de milieulijst van 2010 en 2011. Toch kreeg de bv volgens de Hoge Raad geen MIA. Zij had immers over het hoofd gezien dat zij voor iets minder dan € 8.000 had besteed aan niet-gecertificeerd hout. Daardoor voldeed de investering niet exact aan de omschrijving in de milieulijst.

De moraal

Investeert u in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, ga dan zorgvuldig na of de investeringen exact vallen in de omschrijvingen in de milieulijst. De hoteleigenaar in deze casus liep door een investering van 8.000 euro op niet-gecertificeerd hout een MIA mis van € 350.000!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen via:

info@boekzo.nl info@boekzo.nl
0486-820 203

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met

De komende weken vernieuwen wij onze upload portal en de BoekZo app. Als onderdeel van dit proces is de huidige app momenteel buiten werking. Onze excuses voor het ongemak!