Niet zomaar accountants en adviseurs       

Urenregistratie ondernemer

Bent u ondernemer, dan kunt u wellicht bepaalde aftrekmogelijkheden toepassen. Denk aan de dotatie aan de oudedagsreserve, de zelfstandigen-aftrek, de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk en de meewerkaftrek. Voor elke faciliteit moet de ondernemer voldoen aan het urencriterium.

Een eis is dat u in het kalenderjaar minimaal 1225 uur heeft besteed aan werkzaamheden voor uw onderneming. Dit geldt ook als u gedurende het jaar bent gestart met de onderneming of bij ziekte. Alle tijd die u besteedt aan werkzaamheden met het oog op de zakelijke belangen van de onderneming tellen mee, dus bijvoorbeeld ook de tijd voor het woon-werk verkeer van uw woning naar uw onderneming, de tijd van het volgen van een cursus om uw vakbekwaamheid op peil te houden of de tijd die u heeft besteed aan het bouwen van een website voor uw onderneming. Als u gebruik wilt maken van de genoemde aftrekmogelijkheden, dan moet u kunnen bewijzen dat u in een jaar minimaal 1225 uur hebt gewerkt voor uw onderneming. Dat zal in het algemeen geen probleem zijn als uw onderneming al langer bestaat en u uitsluitend in uw onderneming werkt. Het nauwkeurig bijhouden van de gewerkte uren voor uw onderneming is extra van belang in het jaar waarin de onderneming wordt gestart of als u ook andere werkzaamheden verricht, bijvoorbeeld in dienstbetrekking. Houd daarom zo goed mogelijk bij welke uren u heeft besteed aan (de voorbereiding van de start) van uw onderneming.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen via:

info@boekzo.nl info@boekzo.nl
0486-820 203

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met

De komende weken vernieuwen wij onze upload portal en de BoekZo app. Als onderdeel van dit proces is de huidige app momenteel buiten werking. Onze excuses voor het ongemak!