Niet zomaar accountants en adviseurs       

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2017

Als u belasting moet bijbetalen op uw aangifte inkomstenbelasting 2017 en de belastingdienst de aanslag oplegt na 1 juli 2018 dan brengt de belastingdienst 4% belastingrente in rekening. Deze belastingrente is te voorkomen doorvóór 1 mei 2018 een voorlopige aanslag aan te vragen. Wij kunnen dit voor € 40 ex btw voor u verzorgen.

Bijzondere aandacht verdienen de situatie waarin het box 3-vermogen door de belastingdienst in een eerdere voorlopige aanslag volledig is toegerekend aan één van fiscale partners. Met ingang van belastingjaar 2017 is het veelal voordeliger om het box 3-vermogen te verdelen. Indien deze situatie op u van toepassing is, adviseren wij u om op naam van de fiscale partner die nu geen box 3-vermogen toegerekend heeft gekregen een voorlopige aanslag aan te vragen. Om over de aanslag belastingrente (4%) te voorkomen, dient deze voorlopige aanslag ook voor 1 mei 2018 te worden aangevraagd.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen via:

info@boekzo.nl info@boekzo.nl
0486-820 203

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met

De komende weken vernieuwen wij onze upload portal en de BoekZo app. Als onderdeel van dit proces is de huidige app momenteel buiten werking. Onze excuses voor het ongemak!