MKB

Tja, wat een breed begrip, MKB’er… Volgens de meest gebruikte definitie ben je MKB’er als je een onderneming drijft tot 250 werknemers, ongeacht welke branche. Dé MKB’er is er niet, daarvoor is de variëteit veel te groot.

Een accountant die klanten in het gehele MKB bedient is dus eigenlijk ook zo breed bezig dat hij zich geen specialist meer zou mogen noemen. Wij als BoekZo richten ons op het ‘kleinere’ gedeelte van het MKB, het kleinbedrijf, werkzaam in diverse branches. Veelal zijn dit ondernemers die bezig zijn met softwareontwikkeling, advocatuur, huisartsen. Maar ook begeleiden en coachen we veel startups in de technische sector. 

Voor deze ondernemers bekijken we vooraf wat de meest handige wijze van begeleiding is. Dat is dus echt een stuk maatwerk en per ondernemer anders. Ook binnen dit maatwerk kunnen we echter vrijwel altijd vaste prijzen afspreken zodat je weet waar je aan toe bent.

Buiten het reguliere werk dat bestaat uit het maken van jaarrekeningen en het doen van belastingaangiften doen we nog veel meer. Zo richten we samen boekhoudpakketten in, ondersteunen we desgewenst een interne controller of nemen juist de hele administratie van je over. En altijd kunnen we je voorzien van snel en duidelijk advies en inzicht in de resultaten van je onderneming.

We werken samen met Visma Accountview en Exact Online. En kunnen daarmee diverse oplossingen aanbieden die afhankelijk van het bedrijf zo optimaal mogelijk worden ingezet.

Bepaalde branches werken we niet voor. Niet omdat we dat niet kunnen of willen, maar simpelweg omdat we van mening zijn dat we moeten doen waar we goed in zijn.

Ook wettelijke controles (Assurance diensten) worden vanwege deze reden niet door ons verricht. Voor dit soort opdrachten werken we wel samen met betrouwbare specialisten. 

Hoe kunnen we je helpen?
Wil je dat wij contact opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug!